2013 S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık Fikir Projesi Yarışması "Taksim Bölgesi İçin Alternatif Öneriler" Soru - Cevaplar

SORU - CEVAPLAR

1. 
Arda Akyıldız / 18.09.2013


Merhaba, Mimarlık bölümünden 2013 yılında mezun olanlar yarışmaya katılabiliyorlar mı?
Teşekkürler.

Cevap: 2013 yılında bir Mimarlık Bölümüne kayıtlı olmak kaydıyla katılabilirsiniz.

2.Arıkan Özden / 10.08.2013

Merhabalar, "Taksim Bölgesi İçin Alternatif Öneriler" İsimli Fikir Projesi Yarışmasının Katılımcılar İçin Olan Belgelerini İstiyorum.

İlginiz İçin Şimdiden Teşekkürler...

Cevap: Belgeler www.ismd.org.tr’deyayınlanan şartnamede yer almaktadır.

3.
Aysenur Gurbetoglu / 22. 08.2013


iyi günler, yarışma ile ilgili arkitera da yazan yorunlar kafa karıştırıcı , bu sebeplerle ilgili yarışmanın iptali söz konusu mu?


Ayşenur GURBETOĞLU
Yıldız Teknik Üniversitesi

Cevap:  Taksim Bölgesi için Alternatif Öneriler konulu SOS İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık Fikir Yarışması’nın iptali söz konusu değildir.

4.  Ayşenur Gurbetoğlu / 26.09.2013


İyi günler,

Projeye ilişkin sorularımız şöyledir:

* Önerilecek olacak yapılar sadece form olarak mı yoksa kat planı v.s gerekli midir?

* Tescilli yapılar ile alakalı herhangi bir veri ulaştırmanız mümkün mü ?

Ayşenur GURBETOĞLU
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şehir ve Bölge Planlama Bölümü / 4

Cevap:

+ Ölçek, sunum ve anlatım şekli serbesttir. Ancak, sunumlarda kentsel ve mimari çözüm önerilerinin kamuoyu tarafından anlaşılabilir, okunaklı bir mimari dil ile yapılması istenmektedir. Paftalar üzerinde yer alacak metinler dışında ayrıca yazılı açıklama raporu istenmemektedir.
Projeler avan proje olarak tekniğine uygun şekilde önerilecek, yarışmacı tarafından gerekli görülen yerlerde projenin daha iyi anlaşılır olması için plan ve kesitler yardımıyla detaylandırılabilecektir.

+Tescilli yapılar ile ilgili bilgiler Beyoğlu Koruma Amaçlı İmar Paftasında bulunmaktadır. Bunu adresinden indirebilirsiniz.


5.  Ecenur Yeşildağ / 27.08.2013

Merhabalar.
Sanat Tarihi mezunu arkadaşımız bizimle (mimarlık ve iç mimarlık öğrencileri) birlikte yarışmaya katılabilir mi?

Cevap:

“Yarışmaya, Türkiye ve KKTC’deki Mimarlık Bölümlerinde ve Mimarlık programlarında kayıtlı olan tüm lisans ve yüksek lisans mimarlık öğrencileri katılabilir.

Yarışmacı ekip içinde en az bir kişinin bu koşulları yerine getirmesi şartıyla, farklı disiplinlerden yükseköğrenim öğrencileri ile karma ekipler oluşturulabilir.”


6. Emre Çömlekçi / 02.09.2013

İyi günler, Taksim Meydanı için benim de alternatif fikirlerim var fakat yarışmanız iç mimarlık öğrencilerini de kapsıyor mu öğrenmek istiyorum teşekkürler şimdiden.

Cevap: Yarışma Mimarlık Öğrencilerini kapsamaktadır. Ekibinizde en az bir mimarlık öğrencisi olması kaydıyla katılabilirsiniz.

7. İbrahim Safa Uyar / 25.09.2013

Yarışma bölgesi için elinizde var olan cad ortamındaki çizimi indiremedik, bu konuda bize yardımcı olur musunuz? Başvuru için özel bir şey yapmamıza gerek var mı?

Cevap: Öğrencilerin bu haritaya ulaşması için http://www.ismd.org.tr/yarisma_alani.dwg 
adresli bağlantıdan dosyaları indirmeleri  yeterli.


8.  Nedim Kılıç / 16.08.2013

Yaarışmaya katılmak istiyorum,caad dosyaları ve hava fotoraflarını sizlerden ne şekilde alabilirim...

Saygılarla Nedim Kılıç(YTÜ)

Cevap: İstanbulSMD’nin www.ismd.org.tradresli sitesinden indirebilirsiniz.

9. Onur Karaduman / 15.08.2013


Merhabalar. Yeni açmış olduğunuz Taksim SOS yarışması kapsamında yarışmacılar ile paylaşacağınız CAD haritayı internet sitenizde bulamadım. Acaba henüz paylaşılmadı mı sormak istedim. 


İyi Çalışmalar.
O. Karaduman

Cevap: İstanbulSMD sitesinde indirime uygun şekilde bulunmaktadır.


10. Sema Akdeniz / 03.09.2013

merhabalar,

Bu yarışmaya peyzaj mimarlığı öğrencileride katılabilir mi?

Cevap: Yarışma Mimarlık Öğrencilerini kapsamaktadır. Ekibinizde en az bir mimarlık öğrencisi olması kaydıyla katılabilirsiniz.

11.   Tuğçe Köksal / 24.08.2013

Merhaba 

Yarışma alanının autocad planlarına nasıl ulaşabiliriz acaba?

İyi günler

Cevap:
www.ismd.orgadresli sitemizde  yer alan şartnamede “Yarışma alanına ait CAD ortamında hazırlanmış harita”linkinden ulaşılabiliyor.


12.   Tuğçe Köksal / 24.08.2013

Merhaba 'Taksim Bölgesi için Alternatif Öneriler' yarışması için herhangi bir online kayıt işlemi gerekip gerekmediğini öğrenmem mümkün müdür?

Cevap: 'Taksim Bölgesi için Alternatif Öneriler' konulu yarışmamız  için herhangi bir online kayıt işlemi gerekmemektedir.


13.   Tuğçe Sidar / 13.08.2013

İyi günler,  yarışma başvurusu için sadece adres verilmiş. Yarışmaya nasıl başvurabileceğim hakkında bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Cevap: Teslim tarihinde İSMD’ye paftalarınızı ve belgelerinizi teslim ederek.

14.   Tuğçe Sidar / 14.08.2013

Yarışma alanını gösteren hava Yarışma alanını gösteren hava fotoğrafı
Yarışma alanına ait CAD ortamında hazırlanmış haritaya nasıl ulaşabilirim.

Cevap: www.ismd.orgadresli sitemizde  yer alan şartnamede “Yarışma alanına ait CAD ortamında hazırlanmış harita”linkinden ulaşılabiliyor.

15.   Uğur Türksoy /  03.09.2013

Merhaba ;

Ben sizin açmış olduğunuz S.O.S İstanbul  Taksim Bölgesi İçin Alternatif Öneriler Fikir Yarışmasına katılmak istiyorum. Ben mimarlık fakültesinden mezunum ve şu anda İzmir' de üniversitemin  Şehir Bölge Planlama Bölümünün açmış olduğu Kentsel Dönüşüm Yüksek Lisans programında ders alıyorum .Ben açmış olduğunuz yarışmaya katılabilir miyim,bu konuda beni bilgilendirir misiniz .

Cevap: “Yarışmaya, Türkiye ve KKTC’deki Mimarlık Bölümlerinde ve Mimarlık programlarında kayıtlı olan tüm lisans ve yüksek lisans mimarlık öğrencileri katılabilir. Yarışmacı ekip içinde en az bir kişinin bu koşulları yerine getirmesi şartıyla, farklı disiplinlerden yükseköğrenim öğrencileri ile karma ekipler oluşturulabilir.”
 
16. Yağız ÇEKEM


Merhabalar,

Bizim ekip olarak 2 sorumuz bulunmakta. Şöyle ki;

1- Şartnamede belirtilen iki bölge bulunmakta.(A ve B bölgeleri) Bu çalışma alanlarından herhangi bir tanesini seçmek durumunda mıyız; yoksa her ikisiyle de ilgili çalışmalar yapmalı mıyız?

2- Teslim paftalarında herhangi bir ad-soyad veya rumuz bulunacak mıdır? Bununla ilgili bir bilgi göremedik şartnamede; eğer rumuz olacaksa rumuz oluşturma kriterleri nelerdir? Teşekkürler...

Cevap 1: Yarışma kapsamında her iki bölgede de yapılması istenen çalışmalar aşağıdaki gibidir:

A. Bölgesi ve Sahil Bağlantıları Üst ölçekli senaryolar kapsamında;

Kentsel Açık Alan Strüktürü, Gündelik yaşam odaklı yeni program önerileri, Yaya ve araç erişim senaryoları geliştirilecektir.


Alanın topoğrafyası ile program arasındaki ilişkiye özellikle önem verilecektir. Öneriler kesitlerle desteklenecektir.


B. Bölgesi (Taksim Gezi Parkı ve yakın çevresi)


Üst bölge senaryolarının alt alanda geliştirilmesi ve kentsel bellek açısından belirleyici bir vizyon sunulması öngörülmektedir.


Cevap 2:

Dış etkenlerden zarar görmeyecek şekilde yarışma raportörlüğüne teslim edilecek A0 paftaların, kimlik zarflarının ve ambalajların sağ üst köşesine 5 (beş) rakamlı bir rumuz yazılacaktır.


17.   hasan tekin / 27.09.2013 Cuma, saat 20.06

taksim fikir yarışmasında taksimi sizin verdiğiniz haritaya göremi değerlendiricez yoksa yayalaştırma projesindeki gibimi değerlendiricez teşekkürler

Cevap: Taksim bizim verdiğimiz haritaya göre değerlendirilecektir. Ancak Taksim Yayalaştırma Projesinin fikir projenizde değerlendirilmesi tercihinize bağlıdır.  

18.   İlyas Aydın / 27.09.2013, saat 19.28

cad formatı açılmıyor

Cevap:
CAD programınızın sürümüne dikkat ediniz.


19.   Damla Turfanda  / 27.09. 2013, saat 17.47

Merhaba,

Yarışma ile ilgili bir soru olacak, yarışma için önerilerde bulunacağımız Taksim Meydanı, Yayalaştırma Projesi'nden önceki haliyle mi ele alınacak, yoksa araç trafiği yeraltına alınmış haliyle mi ele alınacaktır?
Teşekkür ederiz.

Cevap: Taksim bizim verdiğimiz haritaya göre değerlendirilecektir. Ancak Taksim Yayalaştırma Projesinin fikir projenizde değerlendirilmesi tercihinize bağlıdır.  

 Teşekkürler...


S.O.S İstanbul Hakkında